Jangan Memalu

usha je..

Friday, December 30, 2011

ALHAMDULLILLAH.... SELAMAT SUDAH

new baby born

TANGGAL 29/12/2011 TEPAT JAM 7.49PM.....DENGAN BERAT 2.4KG...LAHIRLAH SEORANG BAYI PEREMPUAN... NAPE AYAT KU SUNGGUH KEBUKUAN?? HEHEHE... EXCITED NI... NI LA HEROIN YANG TERBARU DALAM FAMILY AKU...COMEL KAN....EEEE.....XSABAR NYE NAK PEGANG... OK..AKU MMG AGAK OBSES DGN BAU BAYI...AKU PUN XTAU NPE...WANGI SGT KOT....


NOTA KECIK: OH YEAH....SYG DIA TP TTP HAIDER NO.1




Tuesday, December 27, 2011

ALONE...

SALAM
SELAMAT MALAM...

HARI NI BERTARIKH 27/12/2011 AKU KESEORANGAN DI DALAM SEBUAH BILIK YANG HANYA DITEMANI BUNYI TV YANG AKU PASANG TAPI TAK TGK.. BIAR AR..BUKAN AKU YANG BAYAR BIL.... JUGA BUNYIK KETUK KETUK KEYBOARD DI NOTEBOOK PINJAM...SEKALI LAGI..PINJAM...
KESUNYIAN AKU KERANA SI KEKASIH HATI MERAJUK SBB AKU MARAH KAT DIA...
BLH CAMTU??
HMM....EH LUPA NAK BGTAU...BILIK YANG AKU DUK NI SBNRNYE WARD KAT HOSPITAL PANTAI PUTERI IPOH... WARD BERSALIN YE.... BERSALIN... TAPI BUKAN AKU YANG BERSALIN...AKU SALIN BAJU JE...KAKAK AKU YANG NAK MENERAN ESOK ... SECARA PAKSA RELA...TAPI YANG SEDIH NYE BOLEH PLAK DIA KENA DOK LABOUR ROOM TINGGAL AKU SESORANG KAT SINI....TAK ROCK LANGSUNG... OK FINE... AKU TAK TAKOT OK..GERUN JE.... HOSPITAL NI...
HMM... K LAH...CUKUP LA MEREPEK...NAK G BUAT BENDA LAIN PLAK.....
BYE BYE.. LOVE U ALL.... BUT I LOVE HIM MORE...

NOTA KECIK:SYURGA DI BAWAH TAPAK KAKI IBU...

REDHA DI MANA?

SALAM...
PUKUL BPE SKRG?? OK AKU TIPU DIA CKP NAK TIDO TP AKU STILL ON9...HOPE DIA XMRH...SBB SKRG NI DIA GARANG SGT...XTAU LA NPE.... ABANG MKN TEBUAN EK?? TP GARANG PUN AKU TAU DIA SYG KAT AKU... HILANG GARANG DIA BILA AKU MAJOK...NGADE KAN... OK FINE... 
TD MASA AKU BLOGWALKING KAT BLOG WADA AKU TERBACA POST PSL DIA JWB SOALAN ABG ASKAR NYE TUH... NAK TAU PE SOALAN TUH? BACA LA... 
SECARA JUJURNYA AKU PUN PERNAH GAK TERFIKIR PSL KEREDHAAN DLM HUBUNGAN AKU NGN SI DIA... KADANG2 RASA SALAH KDG2 RS TAK...SBB RS SAYANG CINTA TU TAK SALAH SAMA MCM WADA CKP... LUMRAH MANUSIA... 
HATI  KITA MEMANG DIPENUHI DENGAN RASA CINTA...CINTA PADA ALLAH CINTA PADA RASUL CINTA PADA KELUARGA CINTA PADA PASANGAN CINTA PADA SESAMA MANUSIA DAN CINTA PADA HAIWAN... 
BOLEH KE CINTA PADA HAIWAN?? HANTAM JE LA...POKOK NYE CINTA TAK SALAH...YANG JADI SALAH BILA MANUSIA SEKARANG HIDUP BERLANDASKAN NAFSU SEMATA... BILA SAYANG BUKTIKAN DENGAN NAFSU...BETUL TAK? AKU BUKAN NYE SEMPURNA...AKU AKAN CUBA PERBAIKI DAN TERUS PERBAIKI KELEMAHAN DIRI AKU.... YANG PASTI AKU SAYANGKAN DIA BUKAN KERANA NAFSU TAPI KERANA BAGI AKU DIALAH SOULMATE AKU...INSYAALLAH...


DIA SGT KACAK DIHATI SAYA

NOTA KECIK: SAYANG SAYANG ABANG....

Saturday, December 10, 2011

HE'S MINE

salam...
hmm...aku just nk update psl kenduri...
esok nk g kenduri umh member ibu..

ahad plak special skit sbb aku nk g kenduri umh mmber abg...
ehem....ofcourse la my prince....

ok...agak pelik npe aku rs mcm nk show off my BF  kt org sbb aku bkn jenis yg mcm tu....

tringat plak ape yg aku pernah bgtau ibu dlu....
"ibu xyah risau la..klo adik bwk blik boy means that dia la calon menantu ibu"
so my mum just smile....

skrg bila aku bgtau psl mr.S dgn sndrinya ibu ckp kt aku yg tak lama lg aku plak nak kwen....
ok fine...aku fhm aku fhm....tp yg psti selagi aku xhbs blajar aku xkan kwen....

nota kecik:ayat berterabur...aku tau sbb prot aku sakit...dh xde tenaga ni tp still menggatal nk update blog...


Friday, December 9, 2011

3 IN 1(baca sampai pening)

salam....
lama kan xjumpa...ok ayat klise...
mcm biasa aku akan kata aku ada byk benda nk cite...tp hampeh je....

1st,
aku nk tgk OMBAK RINDU & TWILIGHT...

2nd,
EXAM dh dekat....tkot weh...

3rd,
yang ni nmpk mcm pnjg skit sbb ni luahan hati aku ok....
teruskan membaca smpai pening...
aku nak kena brsemuka dgn kwn aku yg kononnye bestfriend aku....
seminggu aku tido lambat kira menatang tu...dekat sebulan aku dok pening takot duit hilang..tp bila dh settle semua..ddia senang2 je buh nama dia kt situ...
ok fine...ang jeles aku dpt credit?? 
agak2 ar sis...aku buat kje aku prefect msti la ada yg nmpk...lain mcm ang..tau complain kje org je...
kje ang sndri ang xnak buat...
ok fine....aku nk tgk lama mn ang blh brlakon innocent ngn aku.... 
gi mampos la weh.....
skrg aku nk tnya pndpt reader smua....patut x aku jumpa dia n tnya or aku diam kan je?...setakat ni bila aku tnya org akan srh aku jmpa dia...so mcm mn?

Friday, October 14, 2011

CEMBURU KE COMOLOT???

salam
lama xupdate...
lps raya...seronok p seronok mai...
i'm falling in love....
shh... jgn bgtau org tau...
tetapi...tetibe dtg mslh baru....
ok pembetulan....mslh lama yg diperbaharui...
mslh ape weh??bgtau je la....diorg dh tak sabar tu...
ok.. ckp ngn mrepek mkn krepek tu...
mslh nye adalah...cemburu dikalangan kawan....
kita kasi highlight skit....

tp tak adil tau korang dgr cite aku je...korg kena gak dgr cite dri org sna....
mgkn cite aku brcanggah ngn cite dia....

korang knl ke sape dia??
xknl??xpe...xyah knl...tkot nyesal plak kan...

slh ke aku baik dgn si A??
dh si B suka buat taik kt aku...
slh ke aku g mkn dgn si C??
dh si B aku brckp dia buat bdh je...
slh ke si D anta aku blik??
dh dia sllu blik dgn si E...

ok FINE!!! lps ni aku xmo kwn ngn sesape dh....
aku solo je....
lagi sng...
xsangka aku punya nk jga hati dia tp dia buat cmni kt aku.....

dh nasib kan...

hmm.... k la...ckp dh kot dosa aku ngata dia hri ni....

lain thn aku update lg k...

love u'olls....

Saturday, August 27, 2011

MACAM BIASA LA......

MAK LIMAH KE KEDAI MEMBELI GULA,
SELAMAT HARI RAYA...

SAYA INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA KEPADA.... IBU,NENEK2,KAKAK2,ABANG2,MAKCIK2,PAKCIK2,SEPUPU SEPAPAT,ANAK2 SEDARA (SENANG CRITA ... FAMILY)

KEPADA RAKAN2 BLOGGER SAYA YANG BEST (WALAUPUN SAYA XKNL DIORG...)

TAK LUPA JUGA KEPADA STALKER2(ADA KE??)

KEPADA WARGA2 KOLEJ SAYA (LECTURER+STAFF+STUDENT=COSMOPOINT PENANG) ESPECIALLY GORDON'S CLUB 

KEPADA KAWAN2 SEKOLAH SAYA (SEKOLAH RENDAH+SEKOLAH MENENGAH)

KEPADA PEMINAT2 MISTERI SAYA (MACAM ADA...)

KEPADA MEREKA2 YANG SAYA BENCI (JUJUR OK...)

KEPADA MEREKA2 YANG BENCI SAYA (ADA AKU KESAH)

KEPADA ARTIS2 YANG BERAGAMA ISLAM (SAHAJA...)

SENANG CERITA 1MALAYSIA LA......

Nota kecik : nak duit raya boleh x???


hukum k...bukan sj nk buat pandai....


         Rasulullah s.a.w. ada mengingatkan menantunya Sayidina Ali k.w. sebaik mengahwini puteri baginda Sayidatina Fatimah r.ha. Baginda berpesan kepada Sayidina Ali, jika memakai cincin, pakailah di:
1. Jari manis
2. Jari kelingking

Rasulullah s.a.w. menegah memakai cincin pada jari tengah (jari hantu) dan jari telunjuk. Kenapa? Kerana ia menyamai cara kaum Nabi Lut berhias. Kaum Nabi Lut itu ialah kaum dilaknati Allah kerana derhaka kepada-Nya.

Justeru, sama ada anda lelaki atau perempuan, ikutlah sunnah nabi s.a.w. apabila berhias memakai cincin. Bukan sahaja jari manis dipandang, malah dapat pahala pula.

Jumhur fuqaha' berpendapat ia adalah sunnah Nabi; Imam al Baihaqi dalam al Jami' menjelaskan ia adalah sunnah. Imam az Zuhri meriwayatkan dari Anas bin Malik, bahwa Nabi bersabda,aku diperintah memakai kasut dan cincin (alQadhi dalam kitab libas wal zinah min assunnah hal.172)

Bahan/logam pembuatan cincin
Imam al Baihaqi: perak bagi lelaki dan emas bagi wanita. Dalil diharamkan emas bagi lelaki, HR Ibn Abbas meriwayatkan Nabi telah terlihat seorang lelaki memakan cincin mas, baginda mengambilnya dan melemparkannya. (HR Muslim) Logam-logam lain: Ibn Rajab al Hambali; makruh memakai cincin besi, tembaga dan tembaga merah. Harus memasukkan batu permata pada cincin; kecuali batu permata atau seumpamanya yang berkaitan dengan khurafat.


Hukum membuat tulisan pada cincin.
Imam al Baihaqi: harus menulis tulisan pada cincin kerana berdasarkan amalan Nabi saw yang membuat sebentuk cincin dr perak dan menulis kalimah Muhammad RasuluLlah.Ibn Umar, Imam Syafi'iy, para khalifah dan hakim menulis nama-nama mereka pada cincin merka. Imam Nawawi (alAzkar) harus menulis kalimah zikrullah atas cincin


Hukum memakai beberapa bentuk cincin
Imam al Baihaqi: tidak ada keterangan melarang amalan memakai cincin lebih daripada satu. Ia terpulang kepada adat, tempat dan kumpulan manusia

Mana lebih afdhal, pakai pada tangan kiri atau kanan?
Al Baihaqi: Rasulullah saw dan seluruh para khulafa arrasyidin memakai pada tangan sebelah kiri. Namun ia menjadi khilaf fuqaha': Malik dan Syaf'iy: afdhal tangan kiri; Hanbali dan Hanafi: sebelah kanan.

Imam Nawawi: (kitab: syarah sahih Muslim) Jumhur fuqaha' berpendapat harus pada jari kiri tetapi tiada makruh memakai pada jari kiri atau kanan.

Pada jari manakah lebih afdhal?
Imam Malik, Syafi'iy dan Hanbali: yang paling utama ialah jari kelingking, sesudah itu jari manis (al binsyir)


Keutamaan memberi cincin sebagai hadiah
Ibn Hajar asqalani (al Isti'dad): HR Aisyah menceritakan sebelum Allah memasukkan ahli syurga ke Syurga , Dia mengutus Malaikat yang membawa pakaian dan sesuatu hadiah; ditanyakan apakah hadiah itu. jawab Aisyah: 10 bentuk cincin

Menjadikan cincin sebagai sebahagaian daripada mahar (maskahwin)
Ia harus dan menjadi sebahagian daripada adat umat Islam menjadikan cincin sebagai tanda pertunangan dan mahar, Ini menepati dengan firman Allah dan kamu telah memberikan kepada seseorang di antara mereka (wanita yang dikahwini) dengan mahar yang banyak.: (maksud s An Nisa': 20)

xleh pakai cmni tau...



nota kecik : nak baca lg??? klik sini...

Monday, August 15, 2011

exam lagi....

salam...
hyep...
mood:exam...
aku still berblogging kan...
sbb time ni je la aku ada can...
t dh blik umh..hampeh nk update blog kan...
doakan aku berjaya k....

love u'ollzzz....

nota kecik : exam exam exam....(ngigau)

Sunday, August 14, 2011

CENGKERIK AND BALACINYA....

salam....
hyep all...
ok skrg entry kali ni aku nk ckp psl kau...
yes kau....i'm talking to you cengkerik...hahaha...
di bulan posa yg mulia ni aku jd trsngt la xmulianye....
sbb ntah hangin apa posa2 ni aku asyik dok gdh ngn org jek...hahahaha...
pasai pa aku n THE GORDON xpuas hati ngn ang??
sobab mulut ang mcm longkang....
kami mmg xsuka langsung ngn longkang...
sbb busuk..hahaha...
kau marah ye kak???
ada aku kesah....

lagi 1 apekehalnye ang dok prasan ang matang???
siap anta spy segala mai kat kami.....matang la sgt...
spy a.k.a balaci ang tu dgn bodoh nye p ikot ckp ang...konon pandai la tu......
hey you spy a.k.a balaci....
one thing I want to tell you....
sudah2 la jd muka tembok....
talam dua muka segala...
kami xrugi apa pun....
ofcoz la sakit ati sbb kami ni manusia bukannya C.E.N.G.K.E.R.I.K...KRUK KREK KRUK KREK je bunyinye....bising tau... understood??? goodgirl...

akhir sekali di bulan posa yg mulia ni aku just nk ckp kat CENGKERIK and balacinya..... gi mampos la ampa...
dalam tin tau...kau ada??


nota kecik:hehehe...gelak jahat nak mampos...

Monday, August 1, 2011

Ramadhan A-Mubarrak

salam....
entry kali ni rasanya psl posa je kot...
skrg kan zaman dh canggih...
wish posa guna sms, fb, kat blog pun ada..aku slh sorg la kan...


 Hari berlalu begitu cepat segudang aktivitas telah menguras tenaga & pikiran kita, hingga tanpa terasa hanya dalam hitungan berapa  jam lagi kita akan songsong fajar suci ramadhon yang akan mencuci lahir dan batin kita selama 1 tahun. Tapi sebelumnya dengan segala kerendahan hati, saya mohon maaf lahir dan batin, sebelum akhirnya kita akan berserah diri pada Allah SWT. Amin...








nota kecik:puasa yang yang yok pagi pagi jangan buka periok tau...hehehe...
                 

Sunday, July 31, 2011

::[PESAN RASULULLAH SAW KEPADA ORANG YANG AKAN DICABUT NYAWANYA]::

Suatu ketika datang kepada Rasulullah, Malaikat pencabut nyawa (Izrail) dalam rupa seorang laki-laki. Malaikat itu duduk bersama Rasul dan menyampaikan sesuatu. Kemudian datanglah seorang sahabat kepada Rasulullah, lantas Malaikat itu meninggalkannya. Bertanya sahabat, Ya Rasul siapakah gerangan orang itu?. Rasul menjawab, orang itu ialah Malaikat pencabut nyawa (Izrail), dia datang kepadaku memberitahu bahwa engkau sebentar lagi akan mati dan aku akan mensolatkan mu. Lalu sahabat itu bertanya, 
“Berikanlah kepadaku pesan terakhir yang akan menyempurnakan kehidupanku”.

Rasul pun menjawab, “Kalau ada majlis ilmu, maka dengarkanlah”.

Natijah kisah di atas menggambarkan pentingnya kedudukan mencari ilmu dalam pandangan islam. Pesan terakhir Nabi bagi orang yang akan dicabut nyawanya adalah mencari ilmu, bukan mengerjakan solat, zakat atau amalan ibadah lainnya. Mencari ilmu wajib hukumnya bagi setiap orang, sama halnya dengan kewajiban menjalankan ibadah solat, puasa, dan zakat.

Nabi dalam hadits lain bersabda, “Tuntutlah ilmu dari semenjak dilahirkan (dalam buaian ibu) sampai masuk liang lahat”.
Dalam al-Quran, Allah SWT mengajarkan sebuah do’a, “Robbi Jidnii ilmaa”, Ya Robb tambahlah ilmu. Kita jangan pernah merasa sudah banyak ilmu, namun sebaliknya carilah terus ilmu sampai akhir hayat menjemput kita.

Lebih lanjut Nabi mengatakan bahwa keutamaan orang yang mencari ilmu, akan dinaungi oleh sayap-sayap malaikat, ertinya ia dilindungi dan dirahmati Allah SWT.

Dalam kenyataaannya, banyak sekali masa kita untuk mencari ilmu..

Jika kita menelaah lebih lanjut QS Al-Baqoroh 31, yang berbunyi:

“Dan Dia mengajarkan kepada Adam nama-nama (benda-benda) seluruhnya, kemudian mengemukakannya kepada para Malaikat lalu berfirman: “Sebutkanlah kepada-Ku nama benda-benda itu jika kamu memang orang-orang yang benar!”

Kita ini memiliki  ilmu kerna Allah SWT yang mula2i mengajarkan kepada adam tentang nama-nama benda. Kerna itu kedudukan manusia lebih sempurna dibandingkan Malaikat dan makhluk lainnya.

Dalam ayat lain Allah menyatakan, bahwa Allah-lah yang mengeluarkan manusia dari perut ibunya, dan manusia  tidak mengetahui apa-apa saat dilahirkan. Lalu Allah SWT memberikan pendengaran dan penglihatan agar manusia berpikir dan bersyukur.

Semakin banyak kita mendengar, melihat, dan berfikir dengan menggunakan panca indera, maka semakin banyak ilmu yang akan kita peroleh. Oleh itu, mari kita mencintai ilmu, kerna pesan Rasul kepada yang mau meninggal adlah mencari ilmu.

Orang yang memiliki ilmu dan diamalkan, selain akan manfaat bagi sendiri juga bagi orang di sekitar. Dalam hadist lain Nabi bersabda, tiga amalan yang tidak putus walau seorang anak adam meninggal dunia yaitu, Shodaqoh jariah, Ilmu yang bermanfaat, dan anak soleh yang mendoakan kedua orang tuanya.



Meraban Tak Tentu Hala

Salam...
Hyep...

UMUR SEKADAR NOMBOR???
Betul ke???
Kenapa masih ramai yg xleh terima???
Salah ke kalau pasangan kita lg tua???
Ok klo yg tua tu lelaki mungkin xde mslh tp klo pmpn mcm mn lak???ape pmpn berumur xleh hidup bahagia???
Klo dh dia bahagia ngn pilihan dia yg lebih muda apa hak kita untuk menghalang???
Yg bahagia nnt dia dan klo merana pn dia so kita xde hak langsung nk control hidup org...
Understand that???

pahit manis persahabatan....

salam...
hyep all...

entry kali ni aku nk cite psl hal ytg berlaku kat aku di kolej...
dari 1 salah faham yg kecil mnjadi besar bila org sekeliling msk cmpur...
aku xslhkan diorg...mgkn diorg xnk kami terus terusan bremsm muka sbb tu diorg nk tlg ...
tp bagi aku hal ni dh setel bila aku slow talk ngn dia...
aku tau serba sikit ada jugak slh aku....
aku harap sgt lps ni xnak la gdoh2 dh...
aku syg dia tau...as a friend la.... =)
dia pn dh nk hbs blajar dh...
lps ni xtau bila lg blh jumpa....
lain la klo nnt dia mai klej sllu mcm  si CENGKERIK tu...
heheehe...sempat lagi ngutuk musuh tradisi kami tu...

so aku nak mintak maaf secara terbuka di sini...
kepada cik Nuriellya Nadhirah maafkan saya.....




nota kecik: sayang semua kwn aku....

Sunday, July 3, 2011

bila jiwa merindu...

hyep..

buat apa tu?? nak join....
hihihi...
kali ni aku just nak srh korg dgr je lagu kat playlist aku tu...
jgn tanya psl pa jiwang..mcm aku ckp kt entry yg lps...
aku di alam fana cinta tanpa aku sedari...an aku xtau pn sapa laki tu...
blh cye ke??
hmm....tu je la kot... jam pn dh nk pkl 3 so i better log out my blog andd shut down my notebook eh silap.. my sister notebook...hehehee...
like always..

love u'olls

nota kecik:entry aku xde gmbr kan....hmmm...
sbb aku mls nk cari n upload so.... :)

Saturday, July 2, 2011

xde jiwa

i'm back...
aku rs aku ada mslh jiwa la...
kejap aku jdd seronok gila...
kejap sentap sesaje...
kejap plak marah la pulak...
apa keena ngn aku ni???
sj je nk semakkan korangnye dashboard...hehehe...
love u'olls

Janji xberabuk

hyep...
salam...
xde menda nk cite...rutin harian bermula bila sem baru menjelma...
setelah aku puasa ganti selama seminggu berturut-turut...guess what?? turun 1kg...
hahaha....w'pon xbyk mn kan...
dikelilingi NOVEL NOVEL NOVEL & NOVEL....
kat telinga lagu K-POP K-POP K-POP & K-POP....
aku suka bila tgk malay guy yg wat rambut ala-ala K-POP...
tp takat rambut je la sbb klo lbh2...meluat plak aku tgk...
dah la...mls nk menaip la...sat aku ada mood aku update lg k...
love u'olls(ada ke yg syg kat aku??)

Monday, June 20, 2011

Kantoi pulak

Salam...
Hye...
Ok u'olls...
Aku dh gabra gila ni...
Nak tau pasal pa???
Aku dh kantoi yang aku ada blog...
Mmg aku klo blh xnak org tau blog aku...
Malu la org baca blog aku yang xseberapa ni...
Mcm mn blh kantoi??
Jgn tanya aku,tanya tangan aku psl pa p tinggal fon atas meja...
Ce korang ajar aku sat mcm mn nk wat muka 20sen???





Nota kecik:biar la diorg nk bc pn...aku xde kutuk org pn dlm ni (ye ke???)

Sepatah duapatah tigapatah berpatahpatah

Hulla...
1st of all aku nk bgtau aku rs aku dh fall in love...
Ok mmg dia muda dari aku... So???
Aku suka sgt tgk muka dia tu...
Dari tepi ala-ala Lee MinHo...
Btl xtipu u'olls...
Gmbar?? Mn blh ltk...kantoi ar...
Then aku nak wish ''HAPPY FATHER'S DAY'' tuk semua bapa2 kat dunia ni...
For my dad...i will always remember n love you...
Sayang abah!!!
For birthday Ibu pulak aku ada la beli something w'pun xmhl tp ikhlas dari hati...
Hmm...tetibe rs mcm nk pelangkung org plak...
Psl pa ek??? Kes blog hari tu ke?? Hahaha..xde la... Dh lpakan dh pn...
Ni psl ikut pala sndri...xtau nk jg hati org lain...
Aku klo nk buat gila ... Blh jek...
Tkot krg nyesal knl ngn aku...
So fhm2 je la ek...
K la smpai sini je...
Love u'olls...

Thursday, June 9, 2011

PRINCE CHARMING

Prince Charming...

apa ciri2 Prince Charming korang???
aku terfikir psl ni slpas baca novel PRINCE CHARMING...
aku pun xtau sbnrnya apa yg aku mahu pada seorg lelaki...
mmg bila ditanya msti semua mahukan yang kaya,kacak...pokoknya sempurna dari segala segi...
aku pun xpasti adakah ciri2 itu yg aku mahu???
sebab tu lah smpai skrang aku msh single...
bukan nak promote diri tapi sekadar berkongsi...
aku tak mahu ada yang terluka kerna aku sbb aku belum bersedia berikan komitmen...


kenapa aku rasa mcm aku terlebih menjiwai watak ni??

ni semua penangan novel PRINCE CHARMING  ngan drama NORA ELENA (KASIH YANG SUCI)...



nota kecik:xde gambar...mls nk upload...

Monday, June 6, 2011

3HARI 2MALAM

TERENGGANU

cuti 2minggu ....hahaha...aku bls dendam sbb sblm ni diorg g jln aku xleh ikot kan...so kali ni aku dgn muka xmalunye mengoffer diri untuk ikut...
best mmg best...
penat pun mmg penat...
on the way balik tu kitorang singgah KUANTAN gi TELUK CHEMPEDAK...
gi MINI ZOO kat taman ape ntah...x ingat...
sempat ar gak snap pic...xbnyak pn....
tgk ar...



gambar kat atas ni waktu benti rehat jap(drebar lapaq)






atas ni plak kat MASJID TERAPUNG

hat ni MASJID KRISTAL

ni kat tepi pantai TELUK CHEMPEDAK



ni kat MINI ZOO
(sori gmbr bwh senget...mls nk rotate)


Erul Tersingkir??? OMG!!!

Unbelievable.....mmg ssh nak caye...mcm mn dia blh trkeluar...aku rs dia antara pelajar yang paling konsisten...aku ngaku ar aku bknnya minat trok2 smpai nk baling tv bila dia tersingkir hari tu tapi.....
aku kesian kat dia...mesti dia malu gila mlm tu....siap melutut segala sbb ingat dia msk FINAL...kdg2 aku tgk AF nye kejutan blh memalukan pelajar tu....contoh mcm yang kena kat Erul tu la...tapi pape pun...

I LOVE YOU ERUL...



ANNYEONGHASEYO!!!

Monday, May 30, 2011

Nur Qaseh Firdatul Ain

no word just picture...

so cute...

Qaseh nnt maktam g jumpa Qaseh lg k...

Love u Always...













27 HB MEI 2011
SAME MONTH WITH ME...

birthday ku OK!!!

Happy birthday to me….Aku selalu wish tuk diri sendiri… pelik kan..tapi mmg aku mcm tu…ok entry kali ni aku nak say thanks tu all gordon’s member…love u’olls…thanks 4 da globe…cute sgt…


Ni la globe tu…cute kan…
ok aku tau lighting segala mcm mmg xelok tp ada aku kesah…

Tapi hari tu bear(fara) xmai so mcm kureng skit la…. Diorg nak wat surpirise kat aku…konon2 xnak wish birthday kat aku…tp…aku kan kak nad..kantoi lama dh…aku dh tau dh sbb wktu b’day fara aku kerja trok tuk siapkan hadiah….w’pun tu idea lya… xkesah la semua tu tapi yg pasti globe tu akan sentiasa dok dlm bilik aku…hahaha…suke sgt… girl’s + boy = gordon's …I love u’olls… ^_^


Tuesday, May 10, 2011

Hari Ibu + Final Exam + Zero

salam...


ok agak lama gak la aku x update blog aku...biasa la...idea xde..
first of all aku nak wish kat ibu aku..."happy mother's day ibu...ibu adik sayang ibu....hope ibu sihat selalu n seronok melayan cucu2 yang ramai tu..."
mood : LUV LUV LUV




secondly...
aku nak bagi tau yang minggu depan aku ada final exam... 
satu haprak pun aku xstudy lg...
hope blh buat la ek...wish me luck k...
mood : KETAQ TROK




lastly...
korang rasa aku nak ckp psl apa???
byk benda aku nak tulis kat sini...
apa yang jadi kat aku...
apa yang jadi kat family aku...
n
apa yang jadi kat kawan-kawan aku...
tapi apa pun yang aku nak buat, cuma satu je...aku kena fikir dulu kesannya keatas org tu...
aku xnak ada yang sakit hati ngn aku sebab blog ni...
aku buat blog untuk suka-suka je...
bukan tuk menghentam sesape...





ok aku tau...dah jadi melalut dah ni...
hahaha.....
sorry sangat-sangat klo korang rasa semak otak baca blog aku ni...


k lah aku dh xtau nak taip apa dah...
wish me luck 4 my final k....
luv u banyak banyak...

Friday, April 1, 2011

tak tau la nak cakap ape..

assalamualaikum..
hye u'olls..

hmm...lama dh x update blog..klo rumah kosong ni maknanya hantu pun boleh sewa...hihihi...

ok fokus nadia fokus...
hari ni aku nak cite ape ek??
nak tanya pendapat korang la..boleh x?
apa yang korang buat bila someone yang korang kenal syok kat korang tapi korang xsyok pun kat dia...xde feel langsung dgn dia...
sekarang ni pulak hati aku mcm dok ingat kat si dia yang pernah la jadi "raja" kat hati aku ni...
dan lagi satu aku ada masalah sikit la dengan hamba allah ni...
niat aku baik nak suruh dia control sikit diri tu tapi mungkin ayat aku xkena dengan jiwa dia kot.. 
tu yang macam xbpe syok tu...



dari pemerhatian aku la kan... semenjak dua menjak ni kan geng GORDON aku tu macam hari2 bawak saka g kolej...nape aku cakap mcm tu?! sebab aku tengok lepas sorang-sorang xde mood..monyok je...senyum xnak,bercakap xnak,gelak lagi la xnak...kesian...dah la style klo sorang badmood berjangkit semua sekali..aku xfhm btl la apa mslh sbnrnya ni...bila tanya diam jek... kan  gordania kan...



pastu baru2 ni aku dapat 1 berita yang mengejutkan jugak la walaupun macam dah boleh jangka mmg benda ni akan jadi... aku xtau apa yang perlu aku buat... klo aku wat xreti je aci x??





Friday, March 11, 2011

AdAkAh???








Mungkin ramai antara kita pernah bercinta, merasai asyiknya cinta itu dan tenggelam di dalam kemabukannya.Malah Syed Qutb, Abu talhah serta Hasan Al-Basri pernah menyintai seorang perempuan sebelum pernikahan mereka.Malah Khadijah mempunyai rasa suka kepada Rasulullah sebelum peminangan beliau pada baginda.

Dan sungguh cinta itu tidak pernah salah. Malah ia memberi cahaya kehidupan dan harapan yang melestarikan nafas yang panjang pada dunia yang mencabar ini.

Namun diri kita tahu akan kelemahan diri kita. Kita tahu di mana tempatnya kita bakal jatuh,jika kita kurang berhati-hati.

Seperti itu jugalah kebanyakan wanita, kita amat mudah menyintai dan menyayangi manusia lainnya. Hati kita dipenuhi cinta dan sayang. Terkadang mampu dikawal, terkadang mencengkam dan memakan diri kita sendiri.

Dan kita tahu di situlah kelemahan kita. Apabila diberikan kepada yang belum haq, kita akan tenggelam dalam keasyikan yang merudum jiwanya. Cinta yang ditakuti takkan sampai ke penghujungnya. Cinta yang mencemari cinta kita kepada Rabb kita. Dan ditakuti kita akan sesat dalam kegelapan akibat cinta yang asyik itu.

Dan kerana itu cinta ini disimpan rapi, hanya untuk dimiliki yang hak dan berhak sahaja. Bukan kerana kita membenci cinta itu. Bukan menolak mereka yang menyintai kita. Tapi kerana kita tahu di mana titik lemah kita. Dan cinta itu kita simpan sekedapnya, agar siapa sahaja yang kita berikan cinta itu, biarlah cinta itu hanyalah kerana Allah semata-mata.

' saya takut kalau saya menyayangi seseorang, orang itu akan lebih menyanyangi saya dari saya menyayangi dia. dan itu pernah berlaku pada saya.'

padaku ucapan itu mungkin bernada agak perasan, namun aku tahu dari lubuk hatinya, itu merupakan ucapan yang tulus.


' tapi saya isteri awak, tentu saya perlu sayang pada awak.'

'betul, tapi saya takut awak akan rasa kecewa di kemudian hari, jika apa2 yang berlaku pada kita.'
Suara hati nakalku berkata, 'takpe, saya akan jadikan awak sayang saya lebih dari saya sayang awak, baru awak tahu!'

Namun aku menjawap,' tak apa, bukankah kita ada Allah. Apapun yang berlaku dalam hidup kita, kita ada Dia untuk kita mengadu akan keadaan itu.'

Ketika aku menyalami tangannya, aku tenang melihat dirinya pergi. Namun fikiranku tetap memikirkan akan dirinya yang aku temui cuma acap kali sahaja dalam masa beberapa minggu.

Dan ketika aku pulang ke bandar beku dan sejuk ini, aku teringat suasana hiruk pikuk dan siren ambulans yang berkumandang setiap 10 minit di kota London. Asap dan enjin kereta yang mampat mungkin menjadikan udara di bandar kosmopolitan itu berhawa tinggi dan sering mengundang peluh di bajuku.

dan tentu kenangan bersama dia takkan dapat aku lupakan.

dan setiap kali kembali setelah bertemu denganya pasti akan teringatkan perbualan-perbualan yang kami lalui bersama. Pertama kali dalam hidupku, aku begitu dekat dengan jiwa seorang lelaki bergelar suamiku.

Dan aku tahu di saat itu, aku telah mula menyintai dirinya. Mahu membantu dirinya sepanjang hidupku. Mahu menjadi sayap pejuangnya walaupun mungkin aku dan dia bukanlah pasangan yang sempurna di dunia ini. Banyak ujian melanda. Dan sungguh setiap kisah-kisah pasangan baru berkahwin adalah berbeza sekali. namun di sebalik ujian itu, ada kemanisan setiap kali dapat dilepasi cabaran itu

Adakah dapat aku sembunyikan rahsia hati ini, menjadikan dia lebih menyintai diriku dari diriku menyintainya?

Namun tentu bukan itu golku dalam perkahwinan ini. Perkahwinan ini adalah ibadah. Cintaku padanya adalah suatu ibadah. Aku menyintainya kerana Allah dan aku berasa amat tenang dengan cinta itu. Cinta yang menjadikan aku sentiasa berhubung dengan Allah di saat susah dan senang menghadapi bahtera rumah tangga ini.

Satu anggapan yang salah, seorang ukht berkahwin dengan seorang akh untuk mendapatkan kekuatan dari pasangannya. Ya, sebahagiannya betul, namun hakikatnya, ujian kehidupan pasti melanda setiap seorang dari kita. Kerana itu, peribadi kita sendiri perlu kuat. Hubungan kita dengan Allah perlu amat mantap.Terkadang pasangan kitalah yang perlu dibantu, bukan kita yang dibantu.

Tentu dalam berBM sendiri ada pasang surutnya. Namun yang menyatukan dua hati manusia yang asing ini adalah Allah. Apabila keduanya kembali semula pada Allah dan meminta petunjuk dariNya.

Dahulu aku takut tenggelam dengan cinta. Cinta sesama akhawat sendiri menyebabkan air mataku kering kerana banjirannya. Namun ketika akad tertahkik, cinta yang kurasai ini, ibarat hujan yang turun secara tenang dan damai, membasahi tanah sahara yang kekontangan. Menyimbahi tumbuhan yang kekeringan. Ia memberi sinar di pagi hari, menyuluh kegelapan di waktu malam.

Dan aku tidak katakan cintaku pada dakwah, pada Allah, dan pada akhawat berkurang kerana aku menyintai seorang lelaki yang Allah jodohkan buatku. Malah cinta itu bertambah, menolak motivasi dan melimpah ruah.Kerana cinta itu terlalu istimewa. Ia boleh meletakkan jiwa kita di tempat teratas, atau menjadikan kita manusia yang amat hina sekali.

Aku tak mengatakan cinta itu salah sebelum perkahwinan. Cuma kelemahan aku sendiri, aku pasti, jika cinta itu sebelum terjadinya akad, pasti aku akan menjadi manusia yang hina di sisi Allah.Kerana aku tahu, ketika pintu hatiku terbuka untuk sebuah cinta, limpahannya akan mengairi seluruh lautan yang wujud di muka bumi ini.

Tentu pernah kita dengar, sesorang wanita sanggup membuat apa sahaja kerana cinta, menyerahkan tubuh, menjual harta, hanya kerana seorang lelaki yang belum menjadi miliknya.

Dan indahnya cinta itu apabila ianya diberikan buat yang hak. Kerana ia sentiasa diiringi doa dan barakah.Tentu banyak rahsia Allah yang tidak kita ketahui dalam hidup ini. tentu akhir perjalanan kita takkan kita ketahui akhirnya.  Namun kita sentiasa perlu positif, meraih yang terbaik dalam hidup kita, dan memaknai setiap kenikmatan dan kebahagiaan yang allah rezekikan untuk kita.

Alangkah indahnya bila segalanya kerana Allah. Bercinta pun dapat pahala!

"Mahukah kamu aku beritahu dari hal sebaik-baik barang yang perlu disimpan oleh seorang lelaki?" Iaitu isteri yang solehah. Jika suami melihat kepadanya dia akan gembira , jika suaminya menyuruh sesuatu dia akan taati dan jika suami tiada di rumah dia akan menjaga harta suaminya dan memelihara kehormatan dirinya." (HR:Ibnu Majah)

Rasulullah bersabda lagi:

"Jika diizinkan seorang manusia sujud kepada manusia,tentu aku akan suruh wanita-wanita sujud kepada suaminya lantaran begitu besar Allah jadikan hak lelaki keatas wanita"

iluvislam

Tuesday, March 8, 2011

DUNIA

Hmmm...Pelik dgn dunia sekarang...Ada yang sanggup berpura-pura semata-mata untuk kepentingan diri...Ada jugak yang sanggup diri sendiri terluka asalkan orang sekeliling yang dia sayang hidup bahagia..ok aku puji sikap tu,tapi ada tak korang terfikir mungkin diorang xheran pun pasal korang... bila diorang perlukan bantuan korang baru diorang datang merenyih macam kerang busuk...ok aku xmaksudkan pada sapa-sapa...aku just ikut je jari aku ni nak menaip.... bila aku fikir-fikir balik, aku rasa aku pun pernah kena macam tu n pernah buat macam tu.. ops... terbocor rahsia plak....
hmm...lagi satu pernah tak korang rasa dianak tiri kan?? maksud aku parents korang macam xheran ngan korang tp concern gila pasal adik bradik korang yang lain?? apa yang korang rasa?? bila kena kat aku hal ni...1 je yang aku buat,aku ckp kat diri aku...rileks la nurul....xde hal la....ang kan rock,rockers mn blh sedih2...blh mcm tu??? aku cuma nak kata yang aku sayang IBU aku....


HEARTBEAT

mcm blog aku punya nama plak.. hahaha.... aku bru je lps psg HEARTBEAT ni...mcm nuffnag jgk kot...aku xdpt ape2 pun lg.... kalau korang baik hati...klik la k.... selamat menderma untuk aku.. hihihi... aku akan tanya cik epal tentang HEATRBEAT ni dgn lbh mendalam...hope dia sudi tolong aku...




Tuesday, March 1, 2011

aku seronok bila gila mcm ni...






akan dtg lagi byk kot...hahaha... aku suka K-POP... kan bagus klo laki aku muka dia mcm ni... lap u la...

Monday, February 28, 2011

JiranKu KekasihKu

Tak nak taip banyak-banyak....

Aku nak kawen dengan anak raja... lalalalala.... :)

Tuesday, February 22, 2011

Adakah Masih Ada Lagi???

pasal cinta lagi..
kali ni pasal aku lak...
tadi waktu aku pi prangin ..
on the way balik kolej aku terdengar 1 lagu ni...
 aku rasa korang mungkin tau lagu apa...
lagu ada sejarah tentang aku ngn si dia tu...
aku ingt aku dah lupakan dia tapi bila aku dangar lagu tu tetiba aku rindu kat dia..
boleh camtu?? xpe la...mcm mn pun dia adalah history hidup aku...
dia pernah jadi someone special dalam hati aku....
 i miss him but just for a while...

cinta punya pasal..

Adalah seorang hamba allah ni... nama dirahsiakan... baru-baru ni dia putus cinta.. aku tengok dia,kesian kot...kita kan kawan2... hari2 dia dok marah2 kat ex dia... aku xkata apa la .. cuma geleng kepala je... baru2 ni aku tengok dia macam dah berbaik ngan budak tu... yang paling aku kesian tu,nampak sangat dia yang terhegeh-hegeh kat laki tu...padahal laki tu rilek jek... macam xde pape yang jadi... aku xnak la lebih-lebih nyibuk hal diorang...tapi kesian kat kawan aku tu.... kerana cinta dia sanggup memalukan diri sendiri.... yang si laki tu plak blh buat mcm xbersalah... benci betul aku... aku nak cakap lebih2 pun xleh sbb takot jadi kat aku lps ni..sbb aku tau cinta punya pasal manusia boleh melakukan sesuatu yg bodoh....


Wednesday, February 16, 2011

Malang Sungguh

Aku xtau la psl pa hr ni aku asyik malang je...
Awal2 pg lg dh bg aku bad mood..
Skrin hp aku pecah..
Perot aku plak sakit dari td...
Mood aku btl2 punye xbaik ni...
xblh nak senyum ni...mcm ne ni???

Friday, February 11, 2011

Kisah Si Kecil Ita

Cerita ni saya ambil dari sini


Ita....nama panggilannya sejak dari kecil. Ita sangat minat melukis. Ibu dan ayahnya juga suka melihat lukisan Ita.

Suatu hari, Ita terjumpa sebatang paku karat ketika bermain buaian. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi tidak kelihatan kerana diperbuat daripada marmar. Ita tida puas hati. Dicubanya pula pada kereta baru ayahnya. Ya....kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas. Apa lagi, kanak-kanak ini pun melakarlah dengan gembira dan melahirkan kreativitinya. Hari itu, ibu dan ayahnya bermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam.

Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tidak disedari pembantu rumahnya, Narti.

Petang itu, terkejut besar ibu dan ayah Ita melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran yang belum habis dibayar, berbatik-batik.

Si ayah yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, "siapa punya kerja ni?"

Narti yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar. Mukanya merah padam ketakutan  melihat wajah bengis tuannya.

Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, Narti menjawab perlahan "tak tahu... !Saya tak tahu Tuan".

"Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau buat?" herdik si isteri pula.

Ita yang sedang tidur dibiliknya terjaga mendengar suara kuat ibu dan ayahnya. Ita begitu gembira dan tidak sabar menunjukkan lukisan terbaru kepada ibu dan ayahnya.

Dia berlari keluar dari bilik. Dengan penuh manja dia berkata "Ita buat ayahhh.. cantik kan?". Ucapnya manja sambil terus menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu.

Dengan kasih murni seorang anak yang belum memahami apa-apa, menarik lembut poket seluar abahnya, manja.

Si ayah yang hilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa melaung kesakitan kesakitan.

Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan. Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa, sungguh kesian dan teramat sedih, namun dia juga sangat takut .

Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya. Selepas merasa puas, si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu. Narti segera memeluk Ita dengan penuh kasih sayang, cepat-cepat menggendong anak kecil itu dan membawanya ke bilik.

Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar. Menangis teresak-esak kedua-duanya di dalam bilik. Narti memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik kesan sebatan terkena air.

Narti kemudiannya menidurkan anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama Narti. Rasa marahnya masih belum hilang.

Keesokan harinya, kedua-dua belah tangan Ita bengkak. Narti berasa bimbang dan mengadu kepada ayah Ita.

"Sapukan minyak gamat tu!" balas tuannya . Ibu dan ayah Ita bergegas ke pejabat tanpa menjenguk Ita di kamar.

Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik Narti. Si ayah kononnya mahu mengajar Ita.

Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara si ibu juga begitu. Tanpa pengetahuan Ita, setiap hari ibu dan ayahnya akan bertanya kepada pembantu rumah.

"Ita demam...". Jawab Narti ringkas.

"Bagi minum panadol dulu" balas si ibu.

Hati ibu Ita mula merindui gelak ketawa anaknya. Sebelum masuk bilik tidur pada malam itu, dia menjenguk bilik pembantunya. Apabila dilihat anaknya ita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup semula pintu. Dia menangis di luar bilik. Selalunya Ita akan mengadu dan tidur bersamanya apabila tidak sihat.

Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas.

"Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 kita pergi" kata majikannya itu.

Sampai waktunya, Ita sudah tidak bermaya. Ayahnya mulai risau dan terus membawa Ita ke klinik. Doktor mengarahkan supaya kes tersebut dirujuk ke hospital kerana keadaan Ita sudah serius. Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu.

"Tiada pilihan.." kata doktor yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana jangkitan sudah menjadi gangren sudah terlalu teruk.

"Tangan anak tuan sudah bernanah teruk, demi keselamatan dan nyawa anak tuan, tangan perlu dipotong dari siku ke bawah" kata doktor.

Ayah dan ibu Ita bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu. Terasa dirinya tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan.

Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si ayah terketar-ketar menandatangani surat kebenaran pembedahan.

Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakan habis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga, melihat kedua- dua tangannya berbalut putih.

Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumahnya, Kak Narti. Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis. Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata...

"Ayah.. ibu... Ita tak buat lagi. Ita tak mahu ayah pukul. Ita tak mahu jahat lagi. Ita sayang ayah.. sayang ibu". Katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa.

"Ita juga sayang Kak Narti.." Katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti histeria.

Tidak seorang pun yang melihat suasana itu tidak menangis.... "Ayah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak buat lagi! Ita nak makan, macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi!" Katanya sambil menangis tersedu-sedan.

"Ibu, Ita nak melukis macam mana buuu....?"

Bagaikan gugur jantung si ibu mendengar kata-kata anaknya. Meraunglah dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada manusia dapat menahannya..

Pengajaran daripada cerita:

"Didiklah dan pukullah anak anda dengan penuh kasih sayang, bukan untuk lepaskan geram dan marah anda...."

Tuesday, February 8, 2011

awak tau x sape yang nak jadi pakwe saya???

awak tau x sape yang nak jadi pakwe saya???

Answer here

Monday, February 7, 2011

Yeah!! Kahwin!!..

Kahwin??? Sapa kawen??? aku?? Opsss bukan aku tapi kakak aku... meriah ooo majlis nikah dia.. tu blm kenduri lg... siap ada 3photograper (betul ke eja ni??) lagi...tp bila selesai je semua... aku jd cuak.. tau psl pe??? abg2,akak2,makcik2,pakcik2 aku smua pakat dok sakat aku...diorg tunggu nasi minyak aku pulak... adoyai... cmne tu??? calon pun xdak.... huhu....hmm... xkisah la ape pun yg pasti kakak aku yg dulu nya dok bising2 xnak kawen akhirnya jadi bini orang jugak...





nota kecik: xdak gambar sebab pendrive aku xcukup space...

Monday, January 31, 2011

MATURED LA SIKIT WEH!!!

Salam... 
Entry kali ni mungkin ada bau-bau perkauman skit.. huhu... Kenapa ada bau perkauman?? Sabtu yg lepas,habis je kelas agama aku n mmber aku g mkn then dia cite yg budak2 india kat kolej aku ni dok ngata kami (aku ngn dia) hmm... aku xfhm betul la... niat aku mai kolej nak blaja... tp mcm2 mslh ada... aku xkacau org pun... yg aku kacau member2 aku je la.... nak kata aku sombong ngan diorg ... tak pun... nak kata aku mengata diorg... pun tak... apa masalah diorg ngan aku sbnarnya... ada lak tu yg mcm xpuas hati aku berkawan ngn budak2 graphic n multimedia.... dah diorg je nak kwn ngn aku.... Apsal?? Korag jeles?? klo aku tau bdk2 kolej ni ada yg prangai mcm budak2 sumpah aku xmo blajar kat sini... tp klo xblajar kat sini xde la aku knl ngn Ecah, Lya, Rehana,Farah ngan Hafiz... pffttt.... lantak korang la suka kat aku ke tak... aku xrugi pape pun... yang penting aku happy ngan member2 aku....


Thursday, January 27, 2011

marah ke merajok?? ada aku kesah..(UBC)

dia majok sbb aku xsebut nama dia kat post tu.. nak amik kaqu 1 entry psl ang ja... makcik sebelah pintu...

Kasar Itu Indah??

indah?? kenapa?? penah tgk x geng yg sembang mcm nak gdh???klo penah bgus la... sng skit aku nak cite.... aku ngn mmber2 aku mcm tu la....klo dpt sembg mmg mcm nak gdh.. siap tolak2 kepala,makin hamun semua ada...klo org xtau mmg diorg akan ckp kami tgh bergdh la...aku suka klo dpt mmber2 mcm ni sbb aku pn mmg suka ckp kasar from skolah lagi... mmber skolah aku semua mcm tu... tp w'pun kami ni nmpak mcm kasar tp dlm hati ada taman tau....huhuhu.... tu je nak cite hari ni... :p

                   ni la member2 aku

nota kecik:klo yg rehana tu mmg calon menantu sbb dia xganas mcm kami....